Огнената македонка посрещна гостите си предизвикателно...
Салата:
Кълнове от броколи – 2 пакета
Кълнове от слънчоглед – 1 пакет
Рукола
Салата айсберг – 1 брой
Зеле – 1 брой
Домати - 500 гр
Див лук – 1 връзка
Лимон
Зехтин
Пресен босилек
Във голяма купа изсипвате кълновете от броколи и кълновете от слънчоглед. Прибавяте нарязаните салата айсберг, зеле, рукола и домати на кубчета. Поръсвате с нарязан на ситно див лук. Овкусявате с дресинг и разбърквате.
За дресинга: Сок от лимон, листа пресен босилек, зехтин и сол на вкус. Сместа се пасира и се добавя в салата. Пожелани се поръсва със сушени боровинки или сушени череши.
Предястие:
Питки сирене бри – 5 броя
Сушени домати – 100 гр
Песто
Кедрови ядки – 50 гр
Франзела - 1 брой
Питките бри се нареждат върху предварително навлажнена дъска от кедрово дърво. Всяка питка се нарязва на 8 равни части, без да се разделя. Отгоре се намазват с пестото. Върху него се поставят нарязано на ситно сушени домати. Кедровите ядки предварително леко се запичат на тиган без мазнина. Запечените кедрови ядки се поръсват върху питките бри намазани с песто и сушени домати. Отстрани се поставят малки филийки от франзела намазани със зехтин. Поставя се в загрята фурна за няколко минути, докато сиренето леко се запече.
Основно ястие:
Пилешки пържоли от бут - 1 кг
Пресен босилек
Прясна мента
Пресен розмарин
Прясна лавандула
Зехтин
Вегета
Черен пипер
Чесън – 1 глава
Гарнитура:
Тиквички – 500 гр
Домати - 1 кг
Пресен лук – 1 връзка
Пилешките пържоли и зеленчуците се изпичат на скара, след като предварително са престояли няколко часа в маринатата.
За маринатата: Няколко листа пресен босилек, няколко листа прясна мента, 4-5 стръкчета розмарин, 2-3 стръкчета лавандула, 10 скилидки чесън, зехтин, черен пипер и вегета на вкус. Сместа се пасира с получената марината се заливат пържолите.
В отделен съд мариновате и зеленчуците за гарнитура. Доматите се нарязват на дебели филии, тиквичките се нарязват на филии по дължина, а пресният лук се оставя на цели стръкчета.
Десерт:
Яйца – 8 броя
Захар - 4 супени лъжици
Брашно - 1 чаена чаша.
Черен шоколад – 200 гр
Ром – 8 лъжици
Масло - 250 гр
Филирани бадеми – 50 гр
В купа се разбиват с миксер 8 жълтъка с 4 белтъка. Прибавяте 1 чаена чаша брашно и 4 супени лъжици захар. В отделен тиган на слаб огън разтапяте 200 гр масло и към него прибавяте 200 гр натрошен черен шоколад. Разбърквате докато се разтопят добре и се получи хомогенна смес накрая добавяте и 8 лъжици ром. Получената смес се добавя към разбитите яйца, брашно и захар. Продължавате да разбърквате с миксер, докато се получи пухкава смес. Взимате 10 формички за печене и намазвате обилно с останалото масло. Намазаните купички поръсвате с филиран бадем, след което всяка купичка се пълни с разбитата смес. Пече се на умерен огън 8 минути.
Вижте с какъв предизвикателен тоалет Райна посрещна гостите си на Nova Play!