Инцидентът станал в двора на семейството пред очите на майката...

Домашно куче нападна 3-годишно момиче и го уби пред очите на майка му. Инцидентът е станал в двора на семейството миналата вечер.

 

В 19.30 часа 3-годишната Мирела и майка й се прибират вкъщи след разходка в града. Двете тъкмо са купили нови дрехи на малкото момиче, което е трябвало да тръгне на детска градина само след ден. Сядат в двора, за да разгледат покупките си.

 

Съседи и близки разказват, че майката влязла за малко в къщата, а детето останало на двора. Било държало коте и според тях кучето се нахвърлило именно върху него.

 

Майката също е била нахапана от животното, докато се опитвала да спаси малкото си момиченце. Никой обаче не е могъл да помогне на 3-годишната Мирела. Детето е било закарано в болницата в клинична смърт със засегнаха аорта.

 

Съседите разказаха, че кучето е много добро и никога не е нападало човек. Според тях то е искало да захапе котката, с която малката Мирела си е играла. Те са категорични и че Мирела никога не е оставала сама и майка й винаги е била наоколо.

 

Малко след инцидента полицаи и служители в кучкарника прибират животното. Кучето ще бъде умъртвено в 14-дневен срок. До тогава то ще бъде изследвано, за да се разберат причините за инцидента. По случая е образувано и досъдебно производство.