Празникът е един от любимите на американците заедно с приближаващата Коледа...

Денят на благодарността в Америка традиционно се отбелязва в последния четвъртък на месец ноември. Празникът е един от любимите на американците заедно с приближаващата Коледа.

 

Рейчъл Бързън ще отбележи денят на благодарността в България. Американката е доброволка, пратеник в страната ни от Корпуса на мира.

 

25-годишината Рейчъл живее в Айтос от година и половина и е изцяло отдадена на доброволческа дейност и обучение на ученици по английски език. За толкова време Рейчъл вече е научила български. Тази вечер американката ще отбележи Денят на Благодарността с колегите си от училището в Айтос, само на по чаша бира.

 

Рейчъл подчертава че освен традиционният специалитет – печена пуйка, на масата трябва да има тиквен или ябълков пай и сладки картофи. Тази трапеза на семейството си в Ню Джърси тя ще види в интернет мрежата. Присъствието на Рейчъл в Айтос заинтригува и всички ученици да отбележат празника.

 

Рейчъл пък е запленена от един български празник, за който споделя че ще празнува винаги, когато се върне в Америка - Никулден.