Аржентинец сложи край на кариерата му

В 10-тия ден на US Open 2012 професионалния тенис се лиши от още едно от големите си имена. След като при жените зрителите в Ню Йорк станаха свидетели на последния мач на Ким Клайстерс, сега дойде ред и на Анди Родик. Американецът беше обявил, че Откритото първенство на САЩ ще бъде последният му турнир. Неговият бенефисен мач се оказа четвъртфиналът срещу Хуан Мартин дел Потро, след като някогашният №1 в света отспъпи на аржентинеца с 7:6(1), 6:7(4), 2:6, 4:6.

"За първи път в кариерата ми не знам какво да кажа... О, Боже, откъде да започна? Откакто бях малко дете, просто се чувствах щастлив да гледам тази игра и да наблюдавам големите шампиони. Обичам всяка минута от професионалната си кариера. Беше път с много върхове и спадове, както и с много страхотни моменти. Сигурен съм, че и на вас, феновете, не им е било лесно с мен. Обичам ви от цялото си сърце и дано един ден отново да се завърна тук и да видя всички вас по трибуните. Благодаря на семейството ми, което ми даде шанс в живота, благодаря и на целия ми екип", завърши Родик със сълзи на очи.

Без съмнение обаче той няма за какво да съжалява, поглеждайки назад. Родик бе №1 в света, като дори стана най-младият американец, достигал до тази позиция. Стана шампион на турнир от Големия Шлем и записа победи в 612 мача при професионалистите. Освен това, Анди стигна и до още 32 титли в едни от най-престижните турнири от календара на ATP.