Подробности за обстановката преди голямото футболно събитие, което можете да следите в ефира на Нова Броудкастинг Груп и БНТ, разказва специалният пратеник Яна Николова

Подготовката за Европейското първенство по футбол UEFA EURO 2016 е в разгара си, информира специалният пратеник на Нова в Париж Яна Николова. Сериозен дебат предизвиква идеята за фен зони, където запалянковците да гледат на огромни екрани футболните срещи. Опасенията са, че толкова много хора на едно място могат да бъдат лесна мишена за потенциална терористична атака. 

Преди голямото откриване се правят последни козметични грижи за терена, като „Стад де Франс” се подготвя да посрещне първите 90 минути на това европейско първенство пред погледа на 80 000 зрители. В Париж е време за футбол, макар че засега феновете са рядкост сред туристите. Във френската столица започват да пристигат журналисти от цял свят.
 
Любимото място за снимки на всички туристи – районът около Айфеловата кула, съвсем скоро ще се превърне в най-голямата фен зона, която може да побере 90 000 зрители. Но това, което се усеща във въздуха, не е точно спортна еуфория. Журналистът Петя Желева живее достатъчно дълго в Париж, за да знае, че на местните далеч не им е до футбол.
 
Основните съоръжения към фен зоната са затворени за достъп, дори и за акредитирани журналисти. Вижте повече в Novanews.bg тук и във видеото от „Здравей, България”. 

Нова и БНТ ще излъчат мачовете от ХV Европейско първенство по футбол. Двете телевизии ще покажат всичките 51 мача от турнира във Франция в периода 10 юни – 10 юли 2016 г., като три срещи ще бъдат предавани едновременно – откриването на шампионата с мача Франция – Румъния на 10 юни, двубоят от група „D” между отборите на Турция и Хърватия на 12 юни, както и финалът на 10 юли. Подробности за разпределението на мачовете вижте тук

Всички подробности за UEFA EURO 2016 следете на euro2016.gong.bg