От 6 до 9 април в София ще се проведе Европейското първенство

Повече от успешно започва 2017 година за родното таекуондо WTF, пише Gong.bg. На завършилия силен международен турнир Germany Open, който се проведе в Хамбург, участие взеха 931 състезатели от 41 държави. 

По темата

Българинът Александър Джорджев спечели златния медал в категодия до 61 кг при кадетите. Състезателят на СК "Гладиатор" завоюва отличието в по-горна за него категория. Джорджев игра силно и на полуфинала победи представител на Италия, а на финала спечели срещу състезател от Норвегия. 

Владимир Далаклиев при мъжете в категория до 68 кг остана трети. След като спечели три битки, в решителната за класиране на финал той загуби от представителя на Англия Питър Лонгобарди, който впоследствие грабна златния медал. Българската група бе представена още от Теодор Георгиев, Александър Джорджев, Анастасия Вакъвчиева, Луиза Захариева, Митко Джорджев, Мариела Миланова и Зара Увакова. 

С този си успех България за пореден път показва, че започва все повече да бъде фактор в международното таекуондо. Като доказателство за това е домакинството на Европейско първенство, което ще се проведе от 6-и до 9 април тази година в столичната зала София. Очаква се близо 450 състезатели от Европа да се включат в надпреварата, като за първи път в България се провежда събитие от подобен ранг.

Повече спортни новини четете на Gong.bg