36-годишният Венцислав Евтимов се появи в съда с насинено око

Катаджията, задържан с подкуп, остава в ареста, реши Софийският районен съд.

36-годишният Венцислав Евтимов беше арестуван в сряда в близост до дома си в столичния квартал „Надежда” с 10 000 лева. Парите не били подкуп за пътно нарушение, а откуп за открадната строителна техника. Банкнотите били белязани. 

Пиян шофьор без книжка предложи на катаджии подкуп... на стотинки (ВИДЕО)

Мярката за неотклонение на задържания полицай се гледаше в полеви условия, тъй като Софийският районен съд се мести в нова сграда. Заседанието беше прекъснато заради липсващи документи, с които съдът не може да се запознае онлайн, защото системата не работи.

Задържаният полицай се появи с насинено око.

„Да кажем, че не е паднал”, заяви адвокатът му Велимир Атанасов.

Катаджията е обвинен, че е посредничил при предаване на откуп за открадната строителна техника. 

Пуснаха под гаранция двамата инспектори, взели подкуп

Жертвата на изнудването е строителният предприемач Дамян Христов. Екип на NOVA се свърза с него за коментар, но той отказа да говори.  

Христов и задържаният полицай са приятели от години и имат бизнес отношения, твърди адвокатът на Евтимов.

Какви бизнесотношения може да има между полицай и строителен предприемам не стана ясно. Но изнудваният потърсил съдействието на катаджията, за да си върне откраднатото срещу откуп. Служителят на реда се съгласил.

Униформеният е задържан пред магазин на метри от дома му с 10 000 лева.

„Отиват да го задържат и не знаят, че е полицай, а той се оказал катаджия”, коментира вътрешният министър Валентин Радев.

Според прокуратурата това не е първия случай, в който катаджията се явява посредник между автоджамбази и потърпевши от набезите им.

„Всеки ще бъде наказан според закона”, увери вътрешният министър.

За кого е бил предназначен откупът, не е ясно. Не е ясно и дали техниката е върната. А собственикът й Дамян Христов, сме ви показвали в предаването „Господари на ефира", като строител, чиито сгради остават без асансьори. 

Изнудваният бизнесмен Дамян Христов е участвал и в предаването "Съдебен спор" по NOVA. През 2013 година негови бивши служители го обвиниха за обиди и претърпени неимуществени вреди в размер на 200 лева. 

Мярката на полицая не е окончателна и той ще обжалва. В системата е от 2004 година. Няма провинения.

 За миналата година са получени 392 сигнала срещу полицаи. 52 с основание. Вътрешна сигурност е предала на прокуратурата 55 престъпника в униформа. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.