Кои са те?

Български музиканти станаха част от саундтрака на филма „Соло: История от Междузвездни войни”. Кой и защо впечатли композитора Джон Пауъл?

Оказа се, че любимата на няколко поколения българи космическа сага "Междузвездни войни" има какво да вземе и от нас. Не кой да е, а български музиканти приковават вниманието на композитора Джон Пауъл и оставят завинаги следа във филма.

Критиката за новия филм "Соло: История от Междузвездни войни"

„Той се свърза с нас да ни пита дали можем да му помогнем да намерим певци, които да изпълнят тази музика и ние веднага откликнахме, особено като сме почитатели на поредицата”, коментира Георги Стрезов, композитор и диригент на „Four For Music”.

Задачата е поверена на два хора. Мъжкият е дирижиран от Георги Стрезов, а женският - от Ваня Монева.

Разочароващи приходи за "Соло: История от Междезвездни войни"

„Самият композитор присъства, и заставайки пред хора каза, че когато за първи път е чул българските народни гласове, много се е впечатлил и е много вълнуващо да стои пред тези гласове”, разказва Ваня Монева, диригент на космическите гласове на хор „Ваня Монева”.

През цялото време обаче, проектът остава обвит в мистерия. Предизвикателството е особено голямо и за певиците.

Звезди и фенове станаха част от легендата за Хан Соло (ГАЛЕРИЯ)

„Признавам, че за първи път работим по този начин. Нямахме време за предварителна подготовка, на място ни дадоха нотите. Имахме 15-20 минути за подготовка и започнахме записа”, разказва Анна Йорданова, певица в космическите гласове на хор „Ваня Монева”.

Трейлър на филма "Соло: "История от Междузвездни войни"

Едва след премиерата, космическите гласове на Ваня Монева разбират, че става въпрос за саундтрака една от най-чаканите и обсъждани кинопродукции. А Георги Стрезов, който от години се занимава с продуциране на филмова музика, вярва, че това е добър знак.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.