Водещите на Нова предлагат да бъде подпомогната Ева Иванова или друга благородна кауза, по преценка на журито

Водещите на „Здравей, България” Ани Цолова и Виктор Николаев бяха отличени с наградата на публиката в конкурса за журналистически отличия „Свети Влас”, раздадени този уикенд. Те печелят над 19 процента одобрение в представителна анкета на социологическата агенция „Сова Харис”, в която над 1 000 души са отговорили кой според тях заслужава отличието. Двамата водещи получиха и втора награда - за най-добри телевизионни журналисти през последната година.

След като разбраха за приза, Ани Цолова и Виктор Николаев предлагат на организаторите да преведат сумата на наградата от 5000 лева по дарителската сметка на онкоболната Ева Иванова или на друга кауза, по преценка на журито на конкурса.

Журналистическата работа среща водещите на „Здравей, България” с 32-годишната Ева Иванова от София, чието здравословно състояние се влошава въпреки проведената химиотерапия. Тя се нуждае от лечение чрез имунотерапия в Израел на стойност 60 000 евро. Комисията за лечение в чужбина към Министерството на здравеопазването отказва да финансира лечението и помощта на дарители е единствената надежда за Ева. За да й помогнете, можете да изпратите SMS с текст DMS Eva на кратък номер 17 777.

Дарителска банкова сметка:
Титуляр: Ева Иванова Иванова
Банка: ДСК
IBAN: BG55 STSA 9300 0021 7589 16 
BIC: STSABGSF