Гледайте криминалната екшън-драма „Американски гангстер” от 22.10 ч. по Нова

Ръсел Кроу и Дензъл Уошингтън ще влязат в битка за контрол над подземния свят на Ню Йорк в криминалната екшън-драма „Американски гангстер” от 22.10 ч. по Нова.

Филмът е базиран на действителен случай. Статия на известния американски журналист и писател Марк Джайкъбсън за организираната престъпност в Харлем през 70те, първоначално публикувана в „Ню Йорк Магазин”, а след това включена в сборника му „Американски гангстер” привлича вниманието на холивудските продуценти, които откупуват правата за нейното филмиране.  Великолепният сценарий е дело на носителя на „Оскар” Стивън Зейлиън („Списъкът на Шиндлер”), а режисурата - на номинирания за „Оскар” Ридли Скот.  Двамата са привлечени в проекта от силната история и невероятните характери, които разкрива тя.

Носителят на „Оскар” Ръсел Кроу е честното ченге Ричи Робъртс, което се бори с наркотиците и полицейската корупция през 70-те в Ню Йорк. В центъра на разследването му е огромна хероинова империя, изградена от харизматичен чернокож наркотрафикант Франк Лукас (носителят на „Оскар” Дензъл Уошингтън), който внася големи количества първокласен хероин от югоизточна Азия по време на Виетнамската война.  Двамата влизат в битка, от която само един може да излезе като победител.

Кой ще бъде той, ще разберем в „Американски гангстер” в неделя вечер от 22.15 ч. по Нова.