Кореспондентът на Нова в САЩ Ясен Дараков е единственият български журналист на най-бляскавото кино събитие в Холивуд

Джордж Клуни  и Бенедикт Къмбърбач са две от звездите, които ще преминат по червения килим на 87-мата церемония по връчването на филмовите награди „Оскар”. И тази година кореспондентът на Нова в САЩ Ясен Дараков е единственият български журналист, акредитиран за най-бляскавото кино събитие в Холивуд. През уикенда (21 и 22 февруари) с поредица от ексклузивни живи връзки, интервюта и репортажи журналистът, интервюирал Анджелина Джоли, Джордж Клуни и Кейт Бланшет, отново ще пренесе пълния блясък на червения килим в ефира на Нова.

„Тази година много искам да интервюирам  Джордж Клуни  заедно с новата му съпруга, която е много интересна дама, адвокат, и доста необичаен избор за Джордж, който през последните години го виждахме с доста по-млади жени. Бенедикт Къмбърбач, който е номиниран за най-добра мъжка роля, само преди няколко дни също се ожени”, сподели Ясен Дараков своите намерения в жива връзка за „Здравей, България”.

Но преди да грабнат заветната статуетка „Оскар”, номинираните ще преминат през сложна процедура  на гласуване.  Категорията за най-добър филм е по-специална. Лентата трябва да е номер едно в избора на поне 5% от всички гласували, за да получи номинация. Общият брой на номинираните филм в тази категория може да бъде 10.

Как се извършва самото гласуване, разказва Ясен Дараков във видеото към статията.

Не пропускайте ексклузивните репортажи от червения килим на 87-мата церемония по връчването на филмовите награди „Оскар” по Нова.