Обичаният от публиката певец и актьор коментира ситуацията в Украйна, разказа за предстоящата филмова премиера и поиска прошка в студиото на „На фокус“

„На фокус с Лора Крумова“ гостува Руслан Мъйнов, който е бесарабски българин, роден в Украйна, а голяма част от съзнателния му живот е преминал в страната ни. Той е обичан от публиката и е един от участниците в шоуто „Като две капки вода“

„Всички сме много силни участници в този юбилеен сезон на "Като две капки вода" и аз се радвам, че сме заедно в услуга на радостта на българския народ“, споделя Руслан.

„Може да разочаровам много хора, тъй като сигурно очакват да плача и да разказвам драматични истории, тъй като така вървят повечето предавания по цял ден и е логично това да се очаква и от мен. Аз няма да го направя, защото човекът е възможно най-адаптивното същество. Той живее на абсолютно всякакви места, обстоятелства и ситуации. Човек свиква с абсолютно всичко. За мен войната не е започнала сега, а още през 2014 година. Тогава си позволих да си кажа мнението за това, което се случва и много съжалих, защото платих голяма цена. Зарекох се повече да не коментирам и обсъждам това, което се случва, защо и как. Всеки е коментатор и всеки знае много добре, разказва и обяснява, а повечето нямат представа. Чувстват се големи и значими когато се изказват по големи теми. Само едно ще кажа, че това не е война между Русия и Украйна, а между Америка и Русия. Това е само една част от глобалните войни, които следват и предстоят. Най-вероятно във Вашингтон, Ню Йорк и Москва няма да се водят такива. Започва великият пост и моите дни и нощи минават в молитва, за това Господ да им даде разум, да смири горделивостта им, усещането им за величие, за превъзходство. Не визирам само един от тях. Според мен всички световни елити са прогнили и има много болка, която ще бъде платена от обикновените хора“, коментира войната в Украйна актьорът.

Руслан Мъйнов: Дано посланието на „Детска планета“ да е стигнало до хората

Роден в Измаил, Одеска област, артистът не се чувства безпристрастен коментатор на събития и споделя, че отдавна е чувствал усещането за война, когато преди години се е наложило да продадат апартамента на майка му и да я преместят близо до Киев. Това е времето, когато бяха изгорени хората в синдикалния дом в Одеса и според Руслан в тази война няма положителни герои. 

„Желая да поискам прошка от всички, които съм обидил дори и на ум. Нека да се молим повече хора да имат желанието за прошка, защото аз съм израснал без интернет и социални мрежи. Трудно се намираше музика и се събирахме по къщите, където пеехме песни. В нашата къща се пееха български народни и стари градски песни. Пееха се руски и украински песни, и аз никога не съм ги делял, а и те няма как да бъдат разделени. Те ще звучат в сърцето ми като една, докато съм жив и това никой не може да ми го отнеме. Нека мислим за любов, светлина и да се надяваме, че там някъде горе самозабравилите се хора във всички страни, да намерят в себе си смисъла да продължат. А ние да живеем според 10-те Божи заповеди, защото те са базата на всички религии, за целия живот и всички поколения, векове напред и назад. Ще споделя някои от тях: Не убивай! Не кради! Не пожелавай жената на ближния си, нито къщата, нито осела му! Почитай баща си и майка си! Не прелюбодействай! Това са основни и базисни неща, с които трябва да живеем. Горделивостта е един от най-големите грехове“, приключва болезнената тема  артистът.

Руслан Мъйнов в образа на Крисия завоюва победата в третия лайв на „Като две капки вода“

За филма „Късата клечка“, в който темата е войната

"Премиерата на филма „Късата клечка“ ще е на 10 март от 20.00 ч. в Сине Гранд Park Center. Филмът е заснет през 2019 г. и трябваше по-рано да му е премиерата, но бе отложена заради пандемия. Филмът се разказва за трима милиционери, които започват работната си смяна с водевилно начало, с изневяра и вътрешни интриги, а се стига до едно зловещо убийство. Историята се разказва за един кратък период и то по времето когато съветските войски влизат в Афганистан. Темата е сериозна, а не комедийна. Тъй като баща ми беше милиционер, много от нещата, които се случват, съм ги виждал в живота. Исках да го съпреживея и както го казва Роберт Де Ниро, без да го цитирам точно „актьорската професия е прекрасна, защото можем да изживеем съдбите на другите хора, без да платим цената за това“. В актьорско превъплъщение можеш да си убиец, тиранин, крадец, но да не платиш цената, за това, което си извършил. Имах честта да съм част от точно такова изживяване. Крайните емоции са богатство, тъй като са опит и са полезни. Ние затова се учим и израстваме. Искам да споделя, че режисьор е Димитър Петков, сценарист Димитър Златинов, оператор и  продуцент е Иван Тонев. Музиката е написана от Косьо Марков, който за съжаление вече не е между нас. В лентата участват Китодар Тодоров, Никола Стоянов, Елизабет Марангозова и много други. Мирослав Петров, който е каскадьор и актьор се справя прекрасно и отнесе голямата тежест. Филмът няма за цел да е блокбастър, а ни кара да се замислим", разказва актьорът.

"Утре ще изпълня песен на Amr Diab, който се оказа много голям и сериозен арабски изпълнител. Абсолютно е невъзможно да грабна отново победата с арабска песен, но нали сме там за играта и шоуто", 

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.