Може да изберете своя фаворит на сайта https://greatmonday.bg

Приключенската фантастика разглеждаща битката за справедливост и свободна воля спечели безапелационно оспорваната филмова надпревара в третата седмица на „Великият понеделник”.

Тази вечер от 21.00 ч. зрителите ще се впуснат в едно пътуване назад във времето в средновековна Испания. В зрелищната лента, режисирана от Джъстин Курцел (познат от филма „Макбет“) , Майкъл Фасбендър е Кал Линч, който след пътуване назад във времето разбира, че е наследник на Асасините – тайно общество, борещо се за запазването на свободната воля от Ордена на тамплиерите.

„Бивш под прикритие“ е победител във втората седмица на „Великият понеделник“

Чрез революционна технология, която отключва неговите генетични спомени, той изживява приключенията на своя прародител Агилар от XV век. Променен от видяното в миналото, Кал започва да придобива знанията и уменията, необходими да се бори с потисническата организация в настоящето. Филмът е базиран на една от най-успешните поредици компютърни игри за последните години, а първата й част се превръща в една от най-продаваните игри на всички времена. Актьорският състав е допълнен от неустоимата Марион Котияр, Джеръми Айрънс и Брендан Глийсън.

„Джак Рийчър“ е победител в първата седмица на „Великият понеделник“

Почитателите на седмото изкуство имат възможността да дадат своя глас в уебсайта на „Великият понеделник“ – https://greatmonday.bg/, а актуална информация за филмите могат да открият във Facebook страницата на KINO NOVA. Лентата, събрала по-голямо зрителско одобрение, ще бъде излъчена в понеделник (25 юли) от 21:00 ч. Освен избора на филм в понеделник, традиционно всяка седмица гласуващите киномани в десетото издание на „Великият понеделник“ ще могат да спечелят и атрактивни брандирани подаръци. В края на кампанията един от всички гласували ще получи голямата награда – рамкирана графика на художника Ясен Гюзелев „Таро – колелото на съдбата“.

Проследете най-интересното от емблематичната кампания „Великият понеделник“ по KINO NOVA във Facebook страницата на филмовия канал.