Събитието уважиха важни гости от обществения и политически живот на страната

Нова Броудкастинг Груп даде официален коктейл по случай откриването на новата си сграда. Събитието във вторник вечер уважиха важни гости от обществения и политически живот на страната. 

Новият студиен комплекс на Нова Броудкастинг Груп с официална премиера (ГАЛЕРИЯ)

Комплексът на NOVA е проектиран изцяло за електронни медии от най-ново поколение и се простира на площ от около 17 хиляди квадратни метра. 

Освен с пет телевизионни студия, в сградата са разположени и четири радио студия, просторни апаратни, монтажни и изцяло нов нюзрум, създаден според световните медийни стандарти. Преди два месеца зданието беше обявено за бизнес сграда на годината. 

Главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова заяви, че целта винаги е била да се отстояват най-високите медийни стандарти. „Със сигурност ние сме смели и иновативни. Освен това мисля, че имаме големи мечти. Това, което правим, е да рискуваме. Нашите успехи са важни не само за нас като компания, не само за нас като екип, те са важни за целия пазар, защото успехът на един играч движи целия пазар напред“, каза госпожа Здравкова.

Според продуцента Маги Халваджиян с успехите си медията отдавна е заслужавала да се премести в нов, по-голям и по-модерен комплекс. „Откога го чакам това да се случи - да има една голяма сграда, NOVA с едно голямо лого, което да го виждат отвсякъде колите като минават. Така трябва да се правят нещата“, смята той.

Именно студиото, в което беше организиран приемът, скоро ще се превърне в новия дом на едно от най-популярните предавания в ефира – „На Кафе“. „Фантастично е, цялата сграда е невероятна. Много модерна, красива“, каза водещата на предаването Гала. Един от ководещите на „На кафе” – актьорът Дарин Ангелов не скри, че за първи път влиза в студиото. „И съм изключително впечатлен, леко стреснат, защото цялото това пространство да го напълниш със съдържание е огромно предизвикателство“, твърди той.

А броени часове след успеха си в Съединените щати, най-добрият български алпиец – Алберт Попов, също посети сградата на Нова телевизия.