Филмът тръгва в кината на 3 ноември с каузата да бъдем добри в живота и на пътя

След успеха в Рим, където впечатли и актьора на Фелини Джузепе Босио (“Roma”), “Добрият шофьор“ на Тонислав Христов потегля в кината у нас на 3 ноември. Непосредствено преди това игралният дебют на режисьора на “Пощальонът“ (номинация за Европейските филмови награди ("Европейски Оскар") за най-добър документален филм през 2017 г.) спечели сърцата на публиката и на фестивала “Златна роза“. Режисьорът Тонислав Христов и актьорът в главната роля, Малин Кръстев, излязоха на сцената на престижния кинофорум с фланелки с надпис “Аз съм Добрият шофьор. В кината от 3 ноември. Бъди и ти Добрият шофьор“. По този начин двамата анонсираха и каузата на филма да фокусира вниманието върху това да бъдем добри хора в живота и зад волана, Човеци по всяко време, на всяко място, в името на най-голямата ценност – Живота.

Освен Малин Кръстев, в копродукцията на Финландия, България и Швеция участват също Герасим Георгиев – Геро, Китодар Тодоров.

Филмът е създаден по истинска история. Разказва за Иван (Малин Кръстев), който е таксиметров шофьор в един от големите черноморски курорти. Той спестява пари, за да се върне във Финландия, където са съпругата и синът му, и да поправи грешките от миналото.

Филмът е носител на наградите за най-добър филм и най-добра мъжка роля (Малин Кръстев) на международния София Филм Фест 2023, наградата за операторско майсторство на Орлин Руевски на South East European Film Festival, Los Angeles, MOZAIK Bridging the Borders.