Стотици автомобили се движат с "убийствената скорост" от 10-15 км. в час в знак на протест срещу високите цени на горивата...

Хиляди блокираха бензиностанциите в цялата страна в знак на протест срещу високите цени на горивата. Тежки задръствания затрудниха силно движението в центъра на столицата.

Стотици автомобили тръгнаха от различни части на София и се събраха на символичен протест пред Народното събрание.

Протестът срещу високите цени на горивата превърна „Орлов мост” не само в алея на здравето, но и в спортна площадка.

В Пловдив над 2500 коли се включиха в протестното шествие срещу високите цени на горивата.

Шофьорите се отказаха от намерението си да заредят за левче. Те направо блокираха бензиностанциите в града, като паркираха автомобилите си пред входовете и изходите им. Така никой нямаше достъп до бензиновите колонки.

В Бургас над хиляда души се включиха в протеста срещу високите цени на горивата. В морския град хората недоволстват,  че плащат непосилни суми за дизел и за бензин, а в същото време дишат мръсен въздух от основния им производител. Над 600 автомобила се включиха в протеста срещу. Водачите се разделиха в шест групи, за да затруднят работата на най-големите бензиностанции в морския град.

Пред повечето се извиха огромни опашки и заради изискването на протестиращите за допълнителни услуги.

През целия следобед големите бензиностанции в града бяха блокирани от протестиращите, които освен, че зареждаха за левче, плащаха със жълти стотинки и изискваха фактура за това.

Атрактивна форма на протест избраха и шофьори от Благоевград. 300 автомобила окупираха бензиностанциите в областния град и зареждаха по 200- 300 грама гориво.

Шофьорите няма да спрат дотук. Следващата седмица те отново ще излязат на протест. Заканите са той да бъде по-масов от днешния.

Смимка: БГНЕС