Най-драстично е спаднало одобрението към Цветан Цветанов...

Повече от половината българи са разочаровани от управлението на ГЕРБ, сочи представително проучване на социологическата агенция „Медиана”. Най-драстично е спаднало одобрението към работата на вътрешния министър Цветан Цветанов. Значителен е спадът и в рейтинга на министър-председателя.

Почти 55% от българите чувстват разочарование от управлението на ГЕРБ. За 21% действията на кабинета вдъхват доверие. Само месец по-рано, хората, които вярват на правителството, са били с 10% повече.

На най-голямо одобрение продължава да се радва еврокомисарят Кристалина Георгиева. Личният й рейтинг се е повишил до 58%.

Президентът Първанов получава през март 3% по-малко одобрение. При премиера Бойко Борисов спадът е с 10%. Най-значителна е промяната в отношението към вътрешния министър Цветан Цветанов. Още по-ниска е оценката за неговата работа, 19% от хората са оттеглили одобрението си към вътрешния министър. Иначе в кабинета расте рейтинга на земеделския министър Мирослав Найденов. Начело на класацията остава Росен Плевнелиев с 44% одобрение.

С днешна дата почти 24% от българите биха подкрепили Герб. Почти 16% биха дали гласа си за червената опозиция. Най-съществено расте броя на българите, които не искат да гласуват – 43%.

Снимка: БГНЕС