Арестът дойде след разследване в "Темата на Нова", как 8 години заподозреният Пеков е на свобода...

Столичната полиция арестува, а съдът прати  за постоянно в ареста видинчанинът Божидар Пеков. Той е син на дългогодишната съдийка от окръжния съд в града и е основен заподозрян за изчезването преди 8 години на 17 годишната Десислава Севдалинова.

Арестът дойде след като през декември в разследване на Васил Иванов в  "Темата на Нова" ви показахме, как 8 години Пеков е на свобода, а съдебната власт не го привлича като обвиняем въпреки многобройните доказателства срещу него.

В "Темата на Нова" полицаи заети с разследването обясниха, че причина за това е влиянието на майката на Божидар Пеков в съдебната система. Тя дори криеше къде е синът й, който според полицейска справка бе избягал в Испания. Тя отказваше да обясни защо личните вещи – телефон и бижута на изчезналото момиче са открити на другия ден у сина й.

Така след осем години, магистратите най-после повдигнаха обвинение срещу синът на колежката си. Уликите, че Пеков е извършил тежко престъпление, според разследващите са категорични.

Остава да се установи – дали е вкарал Деси в канал за трафик на момичета, или я е убил и скрил тялото, което е по-вероятната версия според криминалистите. Майката на изчезналото момиче се надява Пеков да признае какво е сторил с него.

На 22-ри този месец адвокатите на Пеков ще обжалват наложения му постоянен арест.