Няколкостотин души бяха ранени при сблъсъците между полиция и протестиращи на площад Тахрир.

Няколкостотин души бяха ранени при сблъсъци между полиция и протестиращи на площад Тахрир в Кайро. Служителите на реда използваха сълзотворен газ, в опит да разпръснат група протестиращи, които хвърляха камъни.

Късно снощи, полицията разпръсна седящ протест пред сградата на телевизията. Там се бяха събрали семейства на загинали през февруари, по време на революцията срещу президента Хосни Мубарак. Те настояват за ускоряване на разследването срещу бивши високопоставени представители на режима на сваления държавен глава. След като бяха разгонени от полицията, демонстрантите се прегрупираха пред вътрешното министерство, а след това се отправиха към площад Тахрир.

Рано сутринта обаче, ситуацията ескалира и демонстрантите започнаха да хвърлят камъни по полицаите. Те им отговориха със сълзотворен газ. Има и много арестувани.

Площадът стана център на революцията, довела до свалянето на президента Хосни Мубарак през февруари. В момента той се намира във военна болница и ще бъде съден през август за смъртта на протестиращи.