На пътното платно има натрупани наноси, чакъл, баластра и клони

Река Калинска преля и затвори пътя за Рилския манастир. Около полунощ реката, която минава през село Пастра, излязла от коритото си. 

 

Вследствие на обилните валежи през последните два дни притокът заля пътя като натрупа наноси, чакъл, баластра и клони. Специализирана техника на Областното пътно управление – Кюстендил работи по отстраняване на земната маса. Създадена е временна организация на движението. Автобусите с туристи, пътуващи към Светата обител, се отбиват от служители на КАТ и се пропускат периодично. Ситуацията е овладяна.

 

„Уведомихме незабавно пътната служба и община Рила, за да предприемат почистване на нанос, който се е образувал”, заяви гл. инспектор Стефан Тахтаджийски, началник РСПБЗН – гр. Рила. „Течът на водата по уличното платно по пътя за Рилския манастир временно е прекратен и следват действия по отпушване на дерето”.

 

„От сутринта се почиства, но е много силна водата и това е проблем”, заяви Юлияна Божилова от Областното пътно управление – Кюстендил. „Бързаме и ние да почистим, а после и отгоре да се оправи да не се подкопае пътя съвсем”.