Алекси Кисяков заяви, че има бутон, с който пешеходците получават зелен сигнал

Кметът на община Челопеч Алекси Кисяков отговори на сигнал, който наш зрител ни изпрати във връзка със светофар, който постоянно показва червен сигнал за пешеходци и зелен за автомобилите. Той заявява, че има поставен бутон, който при натискане дава на пешеходците право да преминат.

 

Не смятате ли, че този светофар би получил положителна оценка от която и да е европейска институция, явно с изключение на България. Призовавате от екрана да се следват европейските ценности, а злепоставяте община, която прави стъпки в тази посока. За европейски ценности ли сте или не? При условие, че целта на вашия зрител е била различна от казаното, мога да кажа, че когато пешеходците спят не могат нито светофарите, нито институциите да ги събудят”, гневи се господин Кисяков.

 

Като нагледен пример към инструкцията сме добавили любителски видеоматериал, с който се надяваме да образоваме вашия зрител, както и всички други като него. Разчитаме, че това ще помогне за правилното ползване на пешеходни светофари не само в село Челопеч и ще спестим усилията на друга администрация да разяснява очевидното”, се казва още в съобщението.

 

Още акценти от „Моята новина”:

 

В Хасково

 

Условията за пътуване в БДЖ

 

Състоянието на един от главните пътища в България

 

Стена пред падане в близост до детска градина

 

Засадите на КАТ по тротоара

 

Помогнете да спасим един живот!

 

Очакваме и Вашите сигнали в "Моята новина".