Журналистът Марин Николов разказва за кражбите от компанията в „Разследване” тази вечер от 19.30 ч. по Нова

История за поредните кражби от БДЖ ще ни разкаже журналистът Марин Николов в предаването „Разследване” тази вечер от 19.30 ч. по Нова. Разследващият екип на телевизията разкрива още една схема за източване на гориво от локомотивите, организирана от служители на компанията.

„Кражбата на нафта в железниците не е новост. Снимали сме го много пъти от Нова телевизия по един или друг начин. Въпросът е, че тази тема не трябва да бъде неглижирана”, смята Марин Николов.

„Вътрешен доклад на БДЖ сочи, че разходът на дизелово гориво за локомотивите е скочил спрямо предходната година с близо две цистерни месечно. Не може да се установи къде са потънали те. Една цистерна е 65 тона”, обясни в „Събуди се” разследващият журналист на Нова.  

Машинист, задържан за кражба на нафта, разказа пред скритата камера на „Разследване” схемите, по които това престъпление работи години наред. В тях по думите му участват машинист, стрелочник, охрана, диспечер. Но схемата стига доста по-нагоре по веригата и включва дори ръководител по нарядите - човекът, който пише кой машинист накъде и с кой влак ще пътува.

Как се организират кражбите на дизелово гориво в БДЖ, ще разберем в „Разследване” тази вечер то 19.30 ч. по Нова.