Темите и гостите в предаването тази неделя от 16.00 ч. по Нова

На 1 февруари - датата, на която почитаме жертвите на комунизма, и в деня на поклонението пред първия демократично избран президент Желю Желев, в предаването „Дикoff”  гостува разследващият журналист Христо Христов – автор на сайт за престъпленията на Държавна сигурност, получил наскоро Гражданската награда на Европейския парламент. Очаквайте разговор за паметта, мътното и мъчно минало и архивите, които все още са живи.

Тази седмица Стажанта проследи отблизо как магистратите от ВСС избраха нов председател на ВКС. Какво казаха членовете на съвета пред Сашо Диков и какво следва от този избор, ще разберем в „Дикoff” от 16.00 ч. по Нова.

На влизане – бежанци, на излизане – престъпници. На 2400 км от Дамаск, в Бойчиновци, две сирийски деца се оказват на границата на Европа и нормалното. Подлежи ли съдбата им на поправка в поправителния дом? Материал на Елена Чопакова и оператора Петър Димов.

Как се правят пари в България? Нетипичен и доста откровен разговор с бизнесмена Петър Клисаров за това как изглежда корупцията на най-високо държавно ниво и как изглеждат нещата у нас, когато ги наречеш с истинските им имена. В рубриката „Клуб „Богати българи” Богомил Манчев пък ще говори за неслучилите се енергийни проекти, за мистериите, които останаха след тях, и за малка България, която има големи проблеми за решаване.

Тя е вечното момиче, но съвсем скоро е на път да стане баба. Как става това? Отговорът от Катето Евро, която ще разкрие и колко точно различен е животът във и извън телевизора.

Миролюба Бенатова представя: „Заложници на децата си“ или история на скрит геноцид. България убива родителите на деца с тежки увреждания. Няма място за оживелите инвалиди, когато навършат пълнолетие. Те имат едно право – да умрат по-бързо.

Гледайте „Дикoff” тази неделя от 16.00 до 19.00 ч. по Нова.