Гледайте „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” по Нова Елена Чопакова ще запознае зрителите с обитателите в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Провадия. Преди 20 години сградата изгаря и хората в дома са евакуирани в старата автогара в града. И до днес там живеят 40 души – в преустроени стаи, с общ санитарен възел и без възможност по-трудно подвижните от тях да излизат. И домуващите, и работещите са в очакване на чудото – най-накрая да могат да се нанесат в сградата, предвидена за техен дом, която се строи вече 30 години.

„Бихме се обърнали към държавата, ако тя не беше България. Сега знаем, че просто няма смисъл да я молим да се погрижи за гражданите си, да види, че хората с увреждания имат достойнство, права и история. Да види, че ги има. Вместо към когото трябва, обръщаме се към малкото останали богати хора с гражданска съвест и човещина, способни на милост,” разказва Елена Чопакова.

В „Ничия земя” зрителите ще видят и продължение на разказа от миналата седмица за пътя на дрогата в Централния софийски затвор. Паралелно със скандалните разкрития в миналия епизод от Министерството на правосъдието започнаха серия от акции в килиите. Откриха телефони и други забранени вещи. Освен това беше сменен шефът на затвора в София – Петър Кръстев. От министерството съобщиха, че го изпращат в общежитие към затвора в Ловеч, като това не беше единствената рокада. Очаквайте още разкрития на Даниела Тренчева за живота в затвора и правораздаването.

Не пропускайте предаването „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.