Отговора търси Генка Шикерова тази вечер в Разследване веднага след централната емисия на Новините на Нова

Къде потъват парите за здраве? Има ли фиктивни пациенти на несъществуващи кушетки в голяма столична болница? Отговор на тези въпроси дава Генка Шикерова тази вечер в Разследване веднага след централната емисия на Новините на Нова.

Екипът на предаването получава сигнал, че в столичната Александровска болница се настаняват пациенти на несъществуващи болнични кушетки. Сигнали за тази практика има и при доктор Камен Данов, който работи в отделението по гастроентеорология, преди да поеме секция „Здравеопазване” в КТ „Подкрепа” и да излезе в неплатен отпуск.

„Това са хора, на които им се прави лична услуга или те лежат в отделението, за да им се направи ТЕЛК. В същото време този човек си върши лична работа, докато се намира в болнични”, коментира д-р Данов.

Защо пациенти се настаняват на несъществуващи кушетки и как на легло, където по документи би трябвало да лежи тежко болен човек, беше прегледан пациент със скрита камера? Повече по темата може да прочетете на сайта Novanews.bg тук, а отговорите на въпросите ще научите в предаването Разследване тази вечер веднага след централната емисия на Новините на Нова.