Племето на Рибарите загуби изпитанието за неприкосновеност и се озова на Номинационен съвет

След оспорваната териториална схватка, племената се изправиха отново едно срещу друго в битка за запазване на целостта си.

Играта за спасение беше своеобразно връщане към буквите и по-точно към глаголицата. Племената трябваше да запомнят комбинация от букви и символи, да преминат през терен с препятствия, след което да намерят възглавница със същите символи. Правилата позволяваха на всички играчи по трасето да се борят за възглавниците с играчи от племето-противник.

Ловците с нова победа в териториалната битка в „Игри на волята: България“

Изпитанието предизвика бурни емоции между отборите, като за първото място се пребориха Жътварите. Въпреки загубата в битката за територия, те мобилизираха силите си и спечелиха неприкосновеност. Разногласия между Ваня и Тодор отново се появиха – този път на арената, но все пак Ловците успяха да извоюват второто място. Последната позиция на Рибарите ги изпрати на Номинационен съвет.

Ева: В „Игри на волята: България“ постоянно трябва да очакваш неочакваното

Разборът в началото на съвета отново постави племето срещу Екатерина, но най-много гласове от съотбрниците си получи Ивайло. Останалите играчи го определиха като скрито оръжие, с което могат да разчистват противници от другите отбори. Вторият, когото племето изпрати на битка за оцеляване, е Катя. С гласовете на Христа и Николай тя се оказа с най-висок вот.

Ще утихнат ли сблъсъците между Рибарите, докато дойде време за битка, и кое друго племе ще се озове на Номинационен съвет?

Гледайте тази вечер от 21:00 ч. в „Игри на волята: България” по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.