Интересът на гражданите да се ваксинират е изключително голям

Интересът на гражданите да се ваксинират е изключително голям. Във всички области работят ваксинационни кабинети, а от днес започват да ваксинират и общопрактикуващите лекари. Създава се организация, така че и мобилни екипи да тръгнат към отдалечените населени места. Желанието да се ваксинират и забавянето на четвъртата фаза от кампанията на места предизвика недоволство.

73-годишният Стефан Бинев се е завърнал в родината си след дълги години пребиваване в Съединените Американски Щати. Мъжът страда от диабет и сърдечни проблеми, а всяка година се ваксинира срещу обикновен грип. Разочарован е от бавните темп на ваксинирането срещу COVID, което според него застрашава една огромна група хора като него.

Мобилни екипи за ваксиниране тръгват към отдалечените населени места

Пенсионерът напомня, че 80% от починалите от COVID - 19 всъщност са хора от рисковата група на страдащи от придружаващи заболявания или със специфични диагнози. Посочва, че бавните темпове у нас поставят в риск него и стотици пенсионери.

Четвъртата фаза от имунизацията ще се осъществи в кабинетите на личните лекари или от мобилни екип за трудноподвижните хора. Личните лекари пък имат важната задача да следят за състоянието на всички попаднали в списъците им.

Вижте повече във видеото.

Репортер: Елена Танева

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
Редактор: Илиян Ушеров