Това каза Марияна Николова в ефира на „Здравей, България”

Обвинителният акт срещу Васил Михайлов - синът на бившия заместник-окръжен прокурор на Перник, е вече в съда. 18-годишният младеж ще отговаря по 8 обвинения - за нанасяне на лека телесна повреда, за средна телесна повреда, както и за закана за убийство. По данни на прокуратурата все още има пострадали, които подават жалби, така че не са изключени още дела срещу него.

Продължават да постъпват сигнали срещу прокурорския син от Перник

Марияна Николова е съпруга на треньора Румен Андонов - един от пребитите от Михайлов. Тя каза в ефира на „Здравей, България”, че знае за случаи на ритан полицай, пребито момче, което стояло на колене, докато обвиненият го ритал в главата, а приятелката му пищяла отстрани, както и други жертви на прокурорския син.

По думите на Николова преди месец и половина Васил Михайлов участвал в сбиване с друг затворник. „Виждате, че той не се променя. Той ще е същият, защото така е възпитаван”, коментира тя.

На въпрос дали бащата е подал оставка, както беше призован, жената отговори, че това няма да се случи. „Той трябва да съхранява отрочето, което е създал. Той знае, че това момче ще има нужда от защита занапред, а може да му я осигурява, само докато е прокурор”, посочи Марияна Николова. 

Ако бъде признат за виновен, Васил Михайлов може да получи присъда от 2 до 10 години затвор. Според Николова обаче бащата ще посъветва сина да се признае за виновен, за което ще му дадат 2 години. След това ще му признаят престоя в ареста и след няколко месеца той ще е на свобода, смята съпругата на потърпевш.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.