Известната тв водеща разказа за своята инициатива за подобряване на културата на шофиране при младите в “На кафе”

“Оказва се, че причина №1 за пътнотранспортни произшествия е писането на есемеси. Вече има дори понятие “есемес шофиране”. Искаме да променим културата на шофиране и да не бъде модерно да си гледаш телефона, докато караш. Да се научат да си слагат коланите, защото сега е модерно да се държат като недосегаеми”, разкри Миглена Ангелова в “На кафе”.

По темата

“Мислехме какво да направим, за да бъдат нашите деца по-толерантни на пътя, а не като нас. Така се роди тази идея за състезанието “Овация 2018”. Попаднахме на много хубави хора, които ни тикаха напред”, разказа известната тв водеща, която гостуваше в студиото на предаването заедно с интернет сензацията Ева и Боби Звездния репортер.

Десет млади и красиви, популярни дами ще вземат участие в автомобилното състезание “Овация 2018“, което ще се проведе на 7 октомври, тази неделя, до Национален стадион “Васил Левски“. Миглена Ангелова е инициатор и организатор на проявата. Лице на кампанията е “Мис България 2018“ и “Мис Планет 2018“ Тамара Георгиева, като прекрасните лица на Vbox7 Биляна Лазарова от уеб сериала “Следвай ме“, Надя Петрова и Ралица Добрева от уеб мистерията “Килерът“ също подкрепят инициативата “Отговорни млади шофьори“ за повече безопасност по пътищата за нашите деца.

Освен талантливите актриси, в състезанието ще видим зад волана още Петя Стоянова (Пенелопе), която бе част от уеб проекта “InstaQueen“ в ролята на ментор на участничките. В инициативата се включват и плеймейтката Ася Капчикова, тийн любимката Ева, близначките от X Factor Алекс и Влади, студентката по информатика Елен Стоенчева. Водещи на събитието са Борислав Борисов, по-известен като Боби Звездния репортер и актьорът Алпер Чочев. По време на състезанието Тамара Георгиева ще постави началото на кампанията „Отговорни млади шофьори” в България. NOVA e медиен партньор на кампанията.

“Нашето състезание ще бъде нетрадиционно. Пет момичета шофьори, а до тях пет красавици пасажери, защото в уличното движение много често причина за неприятни инциденти са пасажерите. Всеки обвинява шофьорът, който не е внимавал, но когато до теб седи някой, който постоянно ти отклонява вниманието. Искам събитието да бъде много цветно, красиво и позитивно”, разкри Миглена Ангелова.

Какво още разказа Миглена Ангелова за инициативата “Отговорни млади шофьори“ и състезанието “Овация 2018“, гледайте във видеото от “На кафе”.