Любомира Башева споделя подробности за ролята си в „Откраднат живот. Кръвни връзки”, запознанството си с Евтим Милошев и участието си в няколко български филма и сериали в „Събуди се”

За участието в „Откраднат живот. Кръвни връзки”

Любомира Башева е отскоро част от сериала „Откраднат живот. Кръвни връзки”. Коя е новата изгряваща звезда, ще разберем от гостуването в студиото на „Събуди се” заедно с Драгомир Танев.

„В началото героинята ми Нора е все едно с маска, самочувствието й е защитна реакция, за да не могат хората да стигнат лесно до нея. Но наближава моментът, когато ще се случат някакви по-сериозни събития за нея. Няма как героинята ми да не покаже същността си. За мен тя е много крехка и ранима. Въпреки че си придава образ на толкова уверена в началото. Любовната й връзка с персонажа на Наум Шопов е началото на една история. Но дали тя ще е истинска, ще видим. С доктор Ковачев предстои да се разберат как ще им се развият отношенията. Но определено и двамата са хора, които няма да издържат дълго да живеят в някакви недоизказани отношения. С персонажа на Янина Кашева, която играе моята леля, ще намерим път една към друга. Нора ще я допусне близо до себе си”, разкрива Любомира Башева.

„Първо се запознах с Мария Кавалджикова. Бях много респектирана като я видях, но тя е толкова „голяма”, че ми дава невероятно спокойствие, когато имам сцени с нея. За мен това е добрият актьор. А после и с Янина Кашева, от която научих колко отдаден трябва да е един професионалист, как трябва да работиш с любов”, добави младата звезда.

За запознанството с Евтим Милошев

„Като бях малка всяко лято прекарвах на село при баба ми и гледах по цял ден испански сапунки. Седях пред огледалото и имитирах всяко едно нещо, което виждах на телевизора. Постепенно осъзнах, че ме влече към актьорството, а баба ми се спукваше от смях и беше убедена, че това е моят път. Тя е жената, която винаги е вярвала на сто процента в мен, много съм й благодарна за това”, разказва Любомира Башева.

„В края на юни бях в Рим на кино фестивал  с филма  на Мариан Вълев - „Лошо момиче”, и там се засякох с Евтим Милошев, който представяше „Дяволското гърло”. Той беше впечатлен от ролята ми във филма и ми предложи да участвам в „Откраднат живот. Кръвни връзки”. Като разбрах, че става дума за лекарка, която е на 28-29 години, не бях много уверена, че ще се справя, защото изглеждам  значително по-млада. Но Евтим Милошев ми помогна да се справя с притесненията си. В началото се чувствах все едно за първи път попадам на снимачна площадка, даже звукарите ми преместиха микрофона, че сърцето ми биеше жестоко”, разказва изгряващата звезда.

За Любомира Башева като „Лошото момиче”

„Във филма „Лошо момиче” знаех, че ще попадна още от втори курс. С Мариан Вълев, който е режисьор и сценарист на филма, се познавам от сериала „Под прикритие”. И във втори курс той ми се обади, след като не се бяхме чували много дълго време и ми предложи да се видим, за да ми разкаже за филма, който иска да снима. Каза ми, че ролята на състезателката по художествена гимнастика Жанета, която е с много амбициозна майка, е написана специално за мен. В един момент героинята осъзнава, че това е несбъднатата мечта на майка й.  Жанета не иска повече да се занимава с художествена гимнастика, но майка й не го приема и героинята ми тръгва по един лош път”, споделя Любомира Башева.

„Малко хора знаят, че леля ми е Лили Игнатова, а сестра ми също се е занимавала с художествена гимнастика и е една от най-вярващите хора в мен. В класацията е веднага след баба ми. Сестра ми беше почти на всяка репетиция, която съм имала за подготовката на филма. Постоянно ми разказваше случки от времето, когато е била състезателка по художествена гимнастика. И това много ми помогна. Тя също имаше проблеми като състезателка. Отказваше да яде, отслабна, а тя винаги е изглеждала перфектно. На хора, които са в подобна ситуация мога да кажа – ние сме такива, каквито сме. Трябва да се сравняваме единствено със себе си. Няма значение дали едната ми ноздра е по-голяма от другата. Така съм се родили. Важното е утре да бъда нещо по-добро от това, което съм била вчера. И да обичам себе си. ”, заяви изгряващата звезда.

За участието на Любомира Башева в „Ягодова луна”, най-новият сериал на NOVA

Догодина зрителите ще я видят в новия български сериал на NOVA - "Ягодова луна".

„Това ще е един сериал за дълга, за любовта и за достойнството. Историята се върти около пожарникари и моят персонаж е на момиче, което е много близко до мен. Казва се Елизабет, учи в НАТФИЗ „Пантонима” и танцува. В сериала най-много си партнирам с младата актриса Радина Боршош, която е прекрасна. Също така с Александър Сано, Христо Мутафчиев, Димо Алексиев и Ваня Джеферович, което беше много интересна среща”, разкри Любомира Башева.

За ролята й във филма „Ятаган”

„Това е филм за една доста голяма тема като тероризма. И затова как един обикновен човек може да започне да върши страшни глупости. От нещо много дребно героите се разбъркват в нещо много сериозно”, разкри младата актриса.

Още от историята на Любомира Башева, можете да видите във видеото в „Събуди се”.

Повече новини ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на „Откраднат живот“ във Facebook, а всички епизоди можете да видите само в NOVA PLAY.