Водещата споделя много любопитни новини в интервюто си за сп. GRAZIA

В часовете, в които сега води публицистичното токшоу „Неделята на NOVA"  малката Мая Костадинова седяла на облегалката на дивана, за да е по-нависоко от близките си и да вижда екрана добре, и следяла с отворена уста разговорите на Кеворк Кеворкян и интервютата на Тома Томов и Димитри Иванов. Днес голямата Мая Костадинова има зад гърба си 17 години опит в медиите, десет от които като криминален репортер, била е и водеща на първото ежедневно предаване с такава насока. Освен това е водила сутрешен блок, разследващо и всекидневно вечерно аналитично предаване.

Известната водеща е завършила английска гимназия, има магистратура по международни отношения, бакалавър по социални дейности и е специализирала телевизионна журналистика в CNN. От септември насам нейното ново начало е "Неделята на NOVA', в което тя е главно действащо лице и което приковава погледите на зрителите със задълбочено разглеждане на горещите теми на седмицата, с ексклузивни кадри и интервюта, с неподозирани житейски сюжети и силни журналистически разследвания и разкрития. Списание GRAZIA пожела да надникне зад кадър и да срещне Мая Костадинова извън телевизионното студио и извън обсега на нейния динамичен професионален ритъм.

Как обичаш да започва денят ти?

„С широко отворен прозорец, кафе с мляко и музика, която е с мен от рано сутрин, докато си легна вечер”, разказва Мая.

 Името ти има интересна история. Каква е тя?

„Да, кръстена съм на моята баба. Тя е гъркиня, от Костур, северозападната част на Егейска Македония в Гърция и се казва Андромахи. На галено я наричали Махи, но у нас е трудно да кажеш, че се казваш така. И за да избегне въпросите и обясненията, винаги се е представяла като Мая. Тя говореше перфектно български, гръцки, албански и чешки. За съжаление, аз не научих гръцки”, признава водещата.

Има ли моменти, в които гръцката ти кръв заговаря?

„Вкъщи се танцуваше сиртаки малко по-различно от танца, който изпълняват у нас. Може би когато чуя такава музика, се вълнувам. Иначе не знам с какво се характеризира гръцката кръв, освен с това, че нашите съседи са пестеливи хора, да не кажа скръндзи. А за мен това не е характерно. Аз съм щедра душа. Парите не ме изкушават”, усмихнато заявява Мая.

Наричат те "момичето с пъргав ум и хладно сърце" и те обявяват за една от най-красивите водещи. Как ще коментираш това?

„Не съм чувала това, че съм една от най-красивите, и не вярвам на всичко, което се говори. А по отношение на ума някои вероятно биха се разколебали, други може би са усещали сърцето ми по-горещо. Всеки ме нарича, както ме вижда. Сигурно има известна доза истина във всяко определение. Аз лично не мога да се самоопределя”, скромно споделя красивата водеща.

Кога усети журналистиката като призвание?

„Не беше изведнъж. След период на плахост и неувереност идва моментът, в който виждаш, че си полезен. Тогава разбираш, че може и да стане от теб журналист, от когото да се получи някаква добавена стойност в обществото. Процесът е дълъг и често разколебаващ”, казва Мая.

 Как се чувстваш в "Неделята на NOVA"?

„Истината е, че в него съм единственото ново лице, т.е. всички автори, продуценти, журналисти, с които работя, са мои домакини. Благодарна съм им за доброто посрещане, беше изключително добронамерено и бързо се стиковахме. С Мариян Станков - Мон Дьо, Васил Иванов, Тина Ивайлова, Таня Иванова, Симеон Белев и Веселин Иванов обсъждаме темите, които ще правим. Разговорите ни са най-полезната част от този процес на взимане на решения за дадена тема или гост в предаването. В нашата професия е ценно да можеш да обмениш мнение, да изговориш теза и така да надградиш собствените си мисли. Ако не го правиш, рискуваш да стесниш кръгозора си и бързо да се изчерпиш идейно. Спорим и това е задължително, за да се избистри най-доброто за предаването. От друга страна, Васил и Тина получават сигнали, разработват ги и снимат разследванията си независимо от нас. Професионализмът в екипа е издигнат на високо ниво и на екран нямаме никакви проблеми, разбираме се с поглед и си помагаме”, разказа известната водеща.

 Още подробности за живота на красивата водеща на публицистичното токшоу „Неделята на NOVA", можете да прочетете в сп. GRAZIA.