Гледайте приключенския екшън тази събота от 22.10 ч. по NOVA

Джон Кюсак влиза в ролята на фрустриран писател във филма на известния режисьор Роланд Емерих "2012" тази съботна вечер от 22.10 ч. по NOVA. Геофизикът д-р Хелмсли попада на информация, която показва, че светът ще достигне своя край през 2012 година. Преди много векове маите ни оставили своя календар, в който е посочена точна крайна дата и всичко, което следва от това. Астролозите също са посочили тази дата, нумеролозите са открили повтарящи се схеми, които я предсказват, геолозите казват, че земята отдавна е готова за нея и дори свързани с правителството учени не могат да отрекат, че през 2012 г. земята ще преживее катаклизъм от невиждан мащаб. 

Джак Къртис (Джон Кюсак) е разведен и повече от неуспешен писател. Когато е на къмпинг с децата си, той среща Чарли Фрост, който твърди, че краят на света приближава. Серия случки ще накарат Джак да вярва, че твърденията на познатия му са истина и ще се запъти с децата си към Китай. Ще успеят ли те да се спасят?

Светът ще се изправи пред катастрофа с апокалиптични измерения - континентите се разпадат, а цивилизацията е изправена пред гибел. Филмът, изпълнен с адреналин и напрежение до краен предел, е съчетан и с разтърсващи специални ефекти. Ще оцелее ли цивилизацията след апокалиптичното събитие?

Не пропускайте развръзката на приключенския екшън "2012" тази събота вечер от 22.10 ч. по NOVA.