Не пропускайте премиерата на шести епизод на шести сезон на „ФБР" по NOVA

В премиерния епизод на сериала тази вечер, Анджела Лейн, служител в Бюрото за управление на земята, е напръскана с отровен газ в метрото и умира малко след това. Друга жена, Шарън Уилямс, която е работила като лобист за фракинг компанията Green Solutions, също е отровена. Екипът на „ФБР" започва разследване, което ги отвежда до група природозащитници. Терористите са обединени от екотерористичен заговор, като са решили да прибегнат до насилие. Каузата, зад която застават е да предотвратят приемането на законодателство за петролни сондажи. Еко терористите се насочват към щатски сенатор, отварящ петролна рафинерия, но при третата им атака жертвата оцелява.

Ситуация със заложници и отвличане във "ФБР"

Последният заподозрян е идентифициран като професорът на природозащитниците, който решава да пусне газ през климатичната система в Green Solutions, но ще успеят ли Маги и ОА да деактивират системата и да евакуират всички в сградата?

Междувременно приятелка на Маги се присъединява към екипа по време на разследването, но след като се чувства неразположена, е откарана по спешност в болница. В спешното отделение тя разбира, че се нуждае от операция и моли Маги да се погрижи за дъщеря й. Малко по-късно тя умира на операционната маса и Маги е изправена пред перспективата да се грижи за малката й дъщеря Ела.

Не пропускайте новия епизод на "ФБР" тази вечер от 21:00 по NOVA.