Кулинарът разказва за пътя и трудностите, докато преследва и сбъдва мечтите си
Професионалният готвач Тоби Димова, която е на 30 години от Бургас, е бронзовият медалист в седми сезон на Hell’s Kitchen. Тя още в началото на предаването влезе с голяма заявка за добър кулинар и впечатли шеф Ангелов с чиниите и техниките си. Участичката бе прекрасен пример за всички от отбора си, но се размина на косъм от спечелването на голямата награда. Днес тя е гост в студиото на „На кафе“, където разказва повече за приключението Hell’s Kitchen. Категорична е, че сто пъти да и предложат да влезе в кулинарното риалити, сто пъти би влязла отново и отново. Но като цяло не би променила нищо от играта си. Трудно се записва за предаването, защото не й достига смелост. След като една вечер подава кандидатурата си в кастинг формата, получава обаждане, което е билет за едно от най-хубавите приключения в живота й. Най-трудно се оказва да съобщи новината на малката й дъщеря, с която не се разделят. Съобщава й новината по време на Коледните празници, когато всички са в добро настроение. Тоби има своите опасения от влизането си в предаването и две-три седмици преди това й се случва инцидент, при който пада на стълби. Оказва се, че си е разкъсала мускул на крака и се нуждае от продължително лечение в продължение на 6 месеца.
Тоби от Hell's Kitchen: Исках да стигна да финала с Мартин и да го победя! (ВИДЕО)
„Единственото ми притеснение беше нещо да не се случи и здравословно да не се наложи да изляза от играта. Сега след като излязох, лечението ми започна отново“, разказва участничката.
„Научих много неща, но не само като кулинар. Научих много за дисциплината в кухнята и за взаимоотношенията между хората. Аз съм емоционален човек и тръгвам към всеки с добро. Тъй като аз не бих прецакала никой, мисля, че и другите ще са така. Оказа се, че това не е така. Взех много уроци и положителни емоции от Hell’s Kitchen. За мен шеф Ангелов е един от най-добрите кулинари, които съм срещала досега и съм много щастлива, че можех да се уча от него и да съм част от предаването“, признава Тоби.
Младата жена разказва за една голяма тайна - нещо обичайно в тяхното семейство – да се хапва на масата супа със салата. Но добавя, че тя самата обича да експериментира и да яде например ризото с балсамико.
„Ще стискам палци на Мартин, който от първи ден е в риалитито. Ивайло влезе малко по-късно и има един месец по-малко битки и резервации. Винаги бяхме един срещу друг с Мартин, а и той е вторият най-добър готвач, след мен“, категорична е тя.
Моделът Златка Димитрова грабна победата в звездния финал в Hell’s Kitchen
Тоби споделя, че хората я харесват и не спират да й пишат мили коментари, които дори предизвикват сълзи в очите й. Признанието на аудиторията е по-голямо от награда за нея. Тоби иска да благодари на приятеля на майка си, който е този, който я е отгледал, направил я е човек и към когото се обръща с името „тати“. Той е един от най-важните хора в живота й.
Въпреки че получава много предложения от различни мъже в социални мрежи, тя признава, че като романтичен човек, би предпочела да общува на живо. Мечтата на Тоби не е свързана с откриването на ресторант, а с Академия за обучение на деца. Готвачката готви с дъщеря си Елия и шеф Ангелов бе впечатлен от представянето им, като дори отправи покана към малкото момиче за участие в Hell’s Kitchen сезон 18. Дъщеря й влиза в кухнята едва 3-годишна, като приготвя бисквити и чисти сафрид.
Финалистите в Hell’s Kitchen Златка и Дънди: Готвенето е изкуство
„Вярвам, че децата са бъдещето на България и ако има някой, който да им подаде ръка, ще могат да се развият“, развива идеята си за създаване на Детска кулинарна академия.
Баба й е тази, която я пали по кулинарията, но след смъртта й Тоби губи мотивация. Следват години, в които учи бизнес администрация, испански език, изобразително изкуство, индийска култура, говорни техники, но след всичко това открива призванието си в Кулинарната академия. Родителите й имат ресторант, но готвачът решава да започне работа не в семейния бизнес, а на друго място. Два месеца чисти и бели лук и картофи, преди да започне да приготвя сосове и други ястия от менюто в ресторанта. Периодът на обучение при нея е в продължение на година и половина, през която ходи на лекции в Академията, грижи се за детето си и работи в ресторант.
Всичко за Hell’s Kitchen може да откриете в сайта и официалните профили на предаването във Facebook, Instagram и TikTok. Гледайте подкаста “Кухнята след Ада” в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.
Редактор: Райна АврамоваПоследвайте ни