Неговата шкембе чорба смело може да се нарече най-добрата...

Салата 1:Зелена салата – 2 броя
Сухи домати -300 гр
Горчица
Вегета
Лимон
Зехтин
Тиквено семе

Салатите се измиват и се нарязват. Прибавя се нарязания сушен домат. Залива се с дресинга и се обърква. Накрая се поръсва с печени тиквени семки.

За дресинга: Сокът на един лимон, горчица, зехтин, вегета.

Салата 2:
Домати – 1 кг
Биволско сирене - 500 гр
Пресен босилек
Зехтин
Сол от целина


Доматите се нарязват на филии. Върху тях се поставят парчета биволско сирене поливат се със зехтин. Слагат се листа пресен босилек и накрая се поръсват със сол от целина.

Шкембе:Телешко шкембе – 1 кг
Прясно мляко – 1 литър
Олио
Сол
Червен пипер


Шкембето се сварява с малко сол в тенджера под налягане. След това се нарязва на парченца и се връща обратно в тенджерата. Към бульона от шкембето се прибавя един литър прясно мляко и се варят заедно. Прави се запръжка от червен пипер и олио, която се прибавя към супата. Сервира се с лют червен пипер и начукан чесън овкусен с оцет.

Основно ястие: Агнешка плешка

Една цяла агнешка плешка. Осолява се добре. Намазва се обилно с масло. Поръсва се с няколко стръкчета пресен розмарин. Добавя се малко вода. Завива се с фолио и се пече 3 -3 ½ часа.

Гарнитура: Един килограм пресни картофи. Сваряват се в тенджера, след което в друг съд се задушават с пресен чесън зехтин и вегета. От време на време картофите се раздрусват за да се объркат добре. Задушават се, докато придобият златисто кафяв цвят.

Десерт:
Маскарпоне/Крема сирене – 1 кутия
Заквасена сметана – 1 кутия
Бакпулвер – 1 пакетче
Ванилия – 1 пакетче
Ягоди
Пъпеш
Захар – 6 с.л.


В голяма купа се разбиват маскарпонето и заквасената сметана към тях добавяме едно пакетче бакпулвер, едно пакетче ванилия и шест супени лъжици захар. Накрая се добавят нарязаните предварително на малки парчета ягоди и пъпеш. Сместа се изсипва в малки купички или чашки, след което се оставя в хладилника за да стегне.