Кои са най-виртуозните похвати...

 

Изкуството да симулираш ангажираност на работното място е не по-малко виртуозно от това да си перфектен в работата си, установиха  учени от университета в Колумбия. Те направиха сериозно проучване в опит да разрешат организационните и управленски проблеми на работното място. От изводите им могат да се възползват както служителите, така и шефовете им, за да подобрят атмосферата в офиса.

 

Кои са най-виртуозните похвати в изкуството, както е прието да се казва, на скатаването от работа. На първо място идвай на работа, ако можеш в различно време. По този начин началството трудно ще се усети, че си проспал първите часове от работния си ден. По възможност взимай работа за вкъщи, а в офиса не се задържай дълго на едно място. Постоянното движение по коридорите също оставя впечатление в околните, че кипиш от енергия.

 

Eдин от най-успешните начини да оставиш впечатление в колегите и началниците си, че си силно ангажиран с работа е да се взираш в монитора на компютъра си със сериозен и загрижен поглед, докато просто редиш пасианси.

 

Остави служебната си поща да прелива от съобщения. За началниците това също може да означава, че не ти остава време от задължения. Също така, ако правиш нещо, в което си добър, не забравяй, че другите трудно могат да преценят колко време ти е отнело.

Най-крайният похват в изкуството да симулираш заетост е безкрупулно да си приписваш чужди заслуги.

 

Успокоителното все пак е, че проблема с кръшкачите не е наш, а на мениджърите ни.

 

На пръв поглед най-лесната мотивация на персонала е с по-добро заплащане, но и не само.

 

Най-добрият подход да стимулираш служителите си да дават всичко, което умеят в работата си е личното отношение.