Социалистът е за предсрочни избори през май

От управляващото мнозинство днес си спестиха коментар по повод на продължаващите протести около сградата на парламента, но в кулоарите на Народното събрание се чу един ляв, вътрешноопозиционен глас.

 

Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев заяви, че според него правителството трябва да обяви своята готовност за оставка напролет, а през май, когато ще бъдат изборите за Европейски парламент, да се проведат и предсрочни парламентарни избори.

 

Според Кадиев това е доброто решение да се уталожат страстите в страната, но само при условие, че ГЕРБ се върнат в парламента и премиерът Орешарски излезе със стриктна програма какво планира да направи и да предложи на парламента до пролетта.

 

„Това е компромисът, който е равен от всички страни и който би могъл да успокои обществото. Създава се впечатление, че се върви към все по-голямо разслоение – хора, абсолютно против правителството и хора, абсолютно за правителството, каза Кадиев пред камерата на Нова ТВ.

 

„Всяка сутрин трябва да минаваме през някакви кордони, всяка сутрин има полиция около парламента. Това е ненормална ситуация. Мисля, че всеки трябва да направи някаква крачка назад”, добави народният представител. „Един вид правим нещо като служебно правителство в рамките на една година, само че при работещ парламент.”