В дирекцията ще бъде извършена и проверка

Полк. Станимир Георгиев, който ръководи дирекция "Инвестиции в отбраната" във ведомството, ще бъде отстранен от поста. Това съобщи  министърът на отбраната Ангел Найденов. 

 

Найденов е разпоредил комплексна проверка от инспектората на Министерството на отбраната и дирекция "Вътрешен одит", като е поискал и от Военна полиция да извърши допълнителна проверка. Тя е направена и е представен анализ и оценка на дейността и ефективността на дирекция "Инвестиции в отбраната".

 

Найденов напомни, че е обявил намерението си да поиска отстраняването на шефа на дирекцията, ако за това има достатъчно доказателства. Констатациите в представения му доклад от страна на инспектората са толкова сериозни, че е предложено да бъде отстранен полк. Станимир Георгиев. 

 

По отношение на зам.-директора пък има констатация, че той не отговаря на изискванията за заеманата длъжност, каза министърът, цитиран от Дарик.

 

Найденов добави, че въз основа на направените проверки е поискано от Военноокръжна прокуратура цялата информация, свързана с проверките на инспектората и дирекция "Вътрешен одит" за допълнително произнасяне. Ако за това има достатъчно доказателства, при образуване на досъдебно производство е възможно органът, издал разрешение за достъп до класифицирана информация, на основата на образуваното производство да поиска отнемането на този допуск. В случай че той бъде отнет, то не може да се заема длъжността директор на дирекцията, каза още Найденов.