Късно следобед се очаква да се появят разкъсани облаци, а температурите ще се повишат

Сутринта почти в цялата страна е мъгливо, с изключение на планините и част от Североизточна България. През деня до умерен западен вятър бързо ще вдигне мъглите в Дунавската равнина и източните райони, но на места в Горнотракийската низина и по течението на Струма е възможно това да стане късно следобед. С вятъра от запад ще се появят разкъсани облаци и температурите ще се повишат.

 

Сутрешните стойности са между минус 5 в Драгоман до плюс 5-6 градуса по морето и на връх Рожен и Мургаш. Максималните ще бъдат от 11 до 16 градуса, по-ниски в местата с мъгли.

 

В планините ще е предимно слънчево с умерени, по-високите части и силни западни ветрове. Ще остане необичайно топло за сезона с максимална температура на 1000 м 14-15 градуса, а на 2000 - около 7.

 

Утре ще има разкъсана облачност, по-значителна следобед. В неделя с усилване на вятъра ще захладнее. Облачността ще е променлива, често значителна,  но без съществени валежи. В понеделник облаците ще намаляват и следобед ще е слънчево. Във вторник югозападен вятър ще повиши температурите. Привечер облаците ще се увеличат и в сряда вече ще е облачно и с валежи.

 

Всичко за времето във вашия град може да разберете на Sinoptik.bg. Пътната обстановка следете на Kamerite.bg.