Партньори от Великобритания, Швейцария и Китай дойдоха за празника

Представители на фирми от Великобритания, Швейцария, Китай и други държави с интерес наблюдаваха автентичните обичаи, които бяха спазени от служителите на „Винпром Пещера” по повод Трифон Зарезан. С пожелание за добра реколта и през 2014 г. премина зарязването на лозята на 1-ви февруари край пловдивското село Найден Герово. По традиция лидерът в производството на вино и високоалкохолни напитки първи избра да зареже лозята за здраве и плодородие по нов стил според календара на българската православна църква.

 

Изпълнителният директор на „Винпром Пещера” Иван Папазов отчете успешната минала година, в която експортът на продуктите на компанията е стигнал до над 40 държави по целия свят.  Иван Папазов очерта и основните приоритети на компанията за предстоящата година, най-важният от които е разширяването на броя на новите пазари. Това се развитието на собствените лозови масиви, разрастване на продуктовото портфолио и постоянни инвестиции в модернизация на производството. Продуктите на „Винпром Пещера” от години са предпочитани от българските потребители и традиционно са с най-висок пазарен дял в своите категории, а от години успешно се продават на четири континента.

 

За да уважат празника на лидера на алкохолния пазар в България, при изгрев слънце, заедно с изпълнителния директор на компанията Иван Папазов, зарязаха лозето за здраве и берекет и председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев, както и Константин Маджаров, председател на лозаро-винарска камара „Тракия”. Сред гостите бяха и кметове и представители на общините Пловдив и Съединение. 

 

„Винпром Пещера” от години развива своите насаждения в региона, избран сред редица замервания и проучвания, поради благоприятните условия и спецификациите на тероара за отлично зреене на червените сортове каберне совиньон, мавруд, мерло, каберне фран, сира и белите шардоне, мускат, совиньон блан, тамянка и просеко. Това са само част от всички първокласни червени и бели сортове грозде, които стотици експерти на компанията отглеждат на общо 20 000 дка из цялата страна, с което компанията е известна като най-големия собственик на лозови насаждания в България.

 

*Платена публикация