Пет дни преди евровота водещите на Новините на Нова тръгнаха из страната в търсене на отговора на въпроса

Пет дни преди евровота водещите на Новините на Нова Ани Салич и Николай Дойнов тръгнаха из страната в търсене на отговор на въпроса как Европа променя живота ни. Под мотото „Кой в Европа? Говори България” двамата ще посетят местата в най-далечния северозапад, за да стигнат до югоизточния край.
 
В „Здравей, България” тази сутрин двамата водещи се включиха от Видин, който бедства след наводненията у нас през последните дни. Областната управа е взела превантивни мерки и защитната дига е допълнително укрепена, обясни областният управител инж. Кръстьо Спасов. Местната власт се готви за приливната вълна, която ще дойде евентуално след около два дни. Тя беше отчетена в района на Австрия и Словения. „Нивото на река Дунав от вчера спада и в момента е 811 см. За Видин критичната кота е 930 см, а след нея се обявява бедствено положение”, подчерта в ефира на Нова инж. Кръстьо Спасов.
 
След Видин Ани Салич и Николай Дойнов продължават обиколката си към село Грамада, където местните жители са поискали референдум за отцепване от България. Повече гледайте във видеото.