Арестуваният е синът на жертвата

Задържан е синът на убитата 42-годишна жена в сряда вечерта в жилище в столичния квартал "Младост". Той беше основен заподозрян за убийството й. Жената беше намерена удушена късно снощи. 21-годишният мъж е арестуван във влака София-Варна на гара Горна Оряховица. 

Снимка: БГНЕС

Намериха убита жена в София, издирват сина й

Снимка: БГНЕС

Причината 42-годишната жена и синът да са в София е, че от 16 април той трябвало да бъде настанен в клиника за наркомании. Той е криминално проявен и няколко пъти е бил настаняван за лечение в психиатрични заведения. Задържан е за опит за грабеж на казино във Варна, а хулиганство, притежание на наркотици и грабежи. Разследващите успели да установят местоположението на мъжа по интернет комуникацията. Бил е задържан в 2.30 часа през нощта. Пред органите на реда е дал е нелогични обяснения за случилото се.

Снимка: БГНЕС

21-годишният мъж и майка му отседнали в жилище в познати на жертвата. Майката се е запознала със собственичката по програма за лечение на различни зависимости. В сряда сутринта към 8.10 часа са чути викове. Тогава и синът посегнал на живота на майка си. Трупът на жената е намерен от зета на собственичката на апартамента.  Сигналът за убийството е постъпил в 18:30 часа в сряда. Полицията е предприела незабавни действия. На жертвата са били нанесени множество удари в областта на главата.

Назначение са всички възможни експертизи. Иззети са множество веществени доказателства, сред които и дрехите, с които е 21-годишният мъж е бил облечен по време на убийството. 

Според разследващите един от мотивите за убийството може да е липса на пари.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.