С актьора ни среща Мариян Станков-Мон Дьо

Тази седмица в „Неделята на NOVA" Мариян Станков-Мон Дьо ни среща с Асен Блатечки. Това е разговор за прехода, изгубеното поколение, за това, което не ни донесе демокрацията и това, в което ни превърнаха тези 30 години след падането на Желязната завеса. 

„Пътувах към училище и в рейса всички говореха за това, че Тодор Живков си е подал оставката. Не можах да повярвам. Имаше голяма еуфория. По време на прехода много мои познати пропаднаха и тръгнаха по лош път. За щастие с мен не стана така”, разказа Блатечки.

„Не съм бил част от поколението актьори, което изнесе прехода на гърба си. Най-голямата криза в България беше през 1996 г. В този период имаше поне 10 години, в които театралните зали бяха празни”, разказа още той.

За себе си актьорът споделя, че животът му се върти около работата. „Ежедневието ми е безкраен труд и малко забавление. Срещам се с различни хора и пътувам много. Работя това, което искам. Щастлив съм. Когато се захвана с нещо, го преследвам докрай”, каза още Блатечки. По думите му славата не го вълнува, а любовта е движещата сила в живота.

„Животът е кръговрат – имаш, нямаш и после пак имаш. Човек знае 2 и 200. Аз съм имал и 2, и 200. Затова не се плаша лесно”, казва Блатечки, в чиято градина не винаги е имало само рози. 

Цялото интервю гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.