Най-добрият отбор се настани в луксозната Резиденция, Жътварите отиват в Стопанството, а Рибарите – край Дивата река

Приключи първата решаваща Битка за територия в най-екстремното риалити в ефира на NOVA - „Игри на волята: България“. Преди да се изправят един срещу друг, трите отбора трябваше да пренощуват на плажа, но внезапна буря помрачи настроението на Жътварите, които се оплакваха от силния вятър и студа на сутринта. 

„Игри на волята: България“: Новите капитани оглавиха племената

Капитаните на трите отбора: Ивайло на Рибарите, Ивана – на Жътварите и Ваня – на Ловците, поведоха смело своите отбори в битката за територия. Те трябваше да плуват до понтон, откъдето да вземат ключове, с които да отключат таран, с чиято помощ да пробият ограда. След това племената имаха задачата да прекарат тарана през тунел в пясъка и да пробият още една ограда. В последния етап от надпреварата отборите прекарваха тарана през съоръжение със скоби – таранът има улеи, а скобите – издатини, които трябва да минат през улеите на тарана.  

„Игри на волята: България“: Зрелищна прожекция на плажа в Царево

Жътварите стартираха с преднина, която запазиха по време на цялото състезание, следвани плътно от племето на Ловците, а последни се движиха Рибарите. На втората ограда и „лабиринта“ на тарана Ловците успяха да изпреварят Жътварите, да обърнат играта и да спечелят битката. Надпреварата приключи с триумф за Ловците, които получиха привилегията да живеят в лукс в Резиденцията. Жътварите се наредиха на почетното второ място и отиват в Стопанството, където ще трябва да се трудят за поминъка си, а Рибарите остават само с дрехите на гърба си и ще трябва да се справят със суровите условия край Дивата река без покрив над главите си.

Грандиозно начало за есенния сезон на NOVA с „Игри на волята: България“

„Показахме, че сме класен отбор. Важно е обаче да не подценяваме останалите племена в следващите битки“, не скри радостта си от победата Милен от племето на Ловците, които тази седмица ще се радват на лична прислуга, храна на корем, басейн, тенис корт и всички екстри, които могат да си представят.

Междувременно Жътварите ще вадят хляба си с пот по челата и мазоли по ръцете, грижейки се за домашни животни и зеленчукова градина. Най-голямо обаче ще бъде предизвикателството пред Рибарите, които ще останат цяла седмица под открито небе край реката, опитвайки да намерят храна и да изградят сами подслон.

Как ще се справят с предизвикателствата племената тази седмица седмица и как ще се развият отношенията между състезателите?

Гледайте „Игри на волята: България“ всеки понеделник от 20:00 ч., а от вторник до петък в 21:00 ч. по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.