Това заяви Александър Михайлов

„Завеждам дело срещу министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова за поредните неистини, изречени по мой адрес, в които замесва „Кинтекс“ ЕАД”. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Александър Михайлов.

Нинова: БСП напуска коалицията, ако МС реши да се изнасят оръжия за Украйна

Поводът за реакцията му са думите на вицепремиера Нинова пред медии от 29 април, че е поискала освобождаването му, защото „докато е директор на „Кинтекс“, участва в други фирми с предмет на дейност търговия на оръжие и е прехвърлил договори към тях“.

„Докато до този момент министър Корнелия Нинова правеше само внушения, сега вече казва откровени неистини и това ще стане ясно в съда. Тъй като всяко дело отнема време, а за мен е важно да се разбере цялата истина, ще дам всички факти още сега“, посочва Александър Михайлов в официално изявление до медиите. По думите му при назначаването си той притежава две фирми, регистрирани в търговския регистър.

Според официалната позиция на Михайлов именно на тях министър Нинова се е позовала, подозирайки конфликт на интереси.

"Кинтекс": Нинова отчаяно опитва да спре говоренето за възможни доставки на оръжие за Украйна

„Това, което обаче тя пропуска да каже, е, че тези две фирми никога не са имали или не са кандидатствали за лиценз за извършване на търговия с оръжие, което следва да е ясно на Корнелия Нинова, тъй като регистърът с лицензирани фирми се администрира от ръководеното от нея министерство”, се казва още в позицията.

„Нещо повече, тези две компании никога не са развивали каквато и да е търговска дейност – факт, който може да бъде проверен във всеки един момент. Тези компании са надлежно декларирани от мен в декларацията ми пред КПКОНПИ при назначаването ми за изпълнителен директор и е невъзможно те да са хипотеза за какъвто и да е конфликт на интереси при положение, че никога не са работили“, подчертава Александър Михайлов. Той посочва, че в миналото си е работил в частни компании, занимаващи се с оръжейна търговия, но последната от тях е напуснал на 01.10.2021 г. или близо месец преди да бъдe назначен за изпълнителен директор на „Кинтекс“ ЕАД.

Нинова посети изненадващо "Кинтекс" (ВИДЕО)

„В този смисъл в никакъв момент не съм бил едновременно ръководител на държавно дружество и участник в частна фирма в същия сектор. Твърдението, че съм „дал договори“ е скандално и цели единствено да урони доброто ми име“, казва още изпълнителният директор на „Кинтекс”.

Александър Михайлов се закани, че всяа медийна изява на министъра на икономиката, в която изказва по негов адрес или по този на дружеството невярна информация, ще бъде опровергана с факти.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.