Фотосите могат да се видят в Галерията на открито пред Народния театър

Изложбата „Моите будители” показва снимки на изявени българи от различни сфери на изкуството - изследователи, преподаватели, спортисти, визионери. Фотосите могат да се видят в Галерията на открито, в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов”.

Изследователят проф. Христо Пимпирев е единият от българите, които вдъхновяват с постиженията си. „Аз мисля, че всеки един от нас трябва да има поне една частица будителност, защото без будители ние няма да сме нация, няма да сме народ. За това са били и Паисий Хилендарски, и Софроний Врачански”, коментира проф. Пимпирев.

Автор на фотографиите е Костадин Кръстев-Коко. Пред обектива му застават още проф. Пламен Карталов, който е директор на Софийската опера и балет, Райна Кабаиванска, Веско Ешкенази и други изявени българи.

„За мен моите будители са учителите ми от началното училище, които са ме учили как да държа писалката. После - учителите в гимназията, преподавателите в университета”, допълни професорът. Той се надява студентите му да са новите будители.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook