Родителите и учителите са единодушни

Почти цял клас третокласници от бургаското училище „Св. св. Кирил и Методий” вече втора седмица не посещават учебни занятия заради свой съученик. За това сигнализираха родители, които настояват детето да бъде преместено в друго училище.

Деца, родители и учители в кампания срещу насилието у дома и в училище

В подкрепа на исканията им се обединиха и учители от начален курс, които твърдят, че не могат да работят спокойно в клас, а опитите им детето да бъде социализирано през последните години остават без успех.

Родителите на децата от 3 В клас описват случаи на физическа и вербална агресия от страна на въпросното дете, които включват блъскане, бутане, хвърляне на предмети, провокации, както и инцидент с ученик, намушкан с молив в близост до сънната артерия. Една от загрижените майки посочи, че се притеснява за живота на детето си.

По думите на родителите това е четвъртият клас, в който е премествано детето, създаващо проблеми. Един от тях заяви, че е била извършена полицейска проверка на видеозаписи от класната стая, които в рамките на 2 часа и половина показват само 9 минути учебен процес.

От поведението на момчето се жалят и учители, работили с него в индивидуалната форма на обучение, към която преминал в края на миналата година.Според Кремена Танева, заместник-директор на училището, педагогическият състав се е събрал, за да подкрепи родителите. Главният учител Дорена Киндалова посочи, че са полагани много усилия, но те не срещат подкрепа от страна на родителите на детето: "Те бойкотират усилията на училището. Смятат, че има световен заговор срещу тях, който да изведе детето им от тук", казва Киндалова. 

"Първия ден ми посегна, защото му казах, че трябва да седне да учи и той просто не пожела. Той ме удари, да седна аз да уча", оплака се учителката Милена Стамболийска.

Зорка Иванова е майката на детето, което пречи на образователния процес. Тя твърди, че срещу сина ѝ са отправяни клевети. Според нея детето ѝ е обект на нападки и физическа агресия. Било "пребито от трима ученици" и атакувано с викове: "Майка ти да умре!". За нея това е "гавра" със сина ѝ.

Още по темата гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase