Гледайте „Чакалът” тази вечер от 20.00 ч.

Зрелищна кино вечер е подготвила Нова в неделя за почитателите на шпионския  екшън-трилър със заглавието „Чакала”.

Брус Уилис, Ричард Гиър и носителят на „Оскар” Сидни Поатие са звездите в този експлозивен шпионски трилър, режисиран от Майкъл Кейтън-Джоунс. Безмилостен убиец (Брус Уилис) е нает да елиминира личност от самия връх на американската политическа пирамида. Атентаторът, постоянно променящ външния вид и местонахождението си, е известен с прякора Чакала. Всичко, свързано с този човек, е обвито в мистерия. Никой не знае как изглежда, коя ще бъде следващата му жертва или кога ще убие отново.

Заместник-директорът на ФБР (Сидни Поатие) се изправя лице в лице с невидимия убиец в най-опасния и най-важния случай в кариерата си. Но за да заловят Чакала, той и агентката от КГБ (Даян Венора) са принудени да потърсят помощта на ирландски терорист (Ричард Гиър). Този странен екип се впуска в международна игра на котка и мишка, в която залозите нарастват стремително. Надпреварвайки се с времето, тримата се опитват да спрат неуловимия убиец, преди той да изпълни смъртоносния си ангажимент.

„Чакалът” има култов статус сред феновете на жанра, а изпълнението на Брус Уилис в този филм получава номинация за най-добра „съспенс” роля от зрителите при раздаването на „Блокбъстър ауърдс” след излизането на лентата на киноекран.

Подгответе се за много обрати и съспенс в неделната вечер, не пропускайте „Чакалът” от 20.00 ч. по Нова.