Специална поредица посветена на Ерусалим стартира в навечерието на Коледа по историческия канал

Този месец зрителите на  Viasat History ще имат удоволствието да се потопят в най-дълбоко пазените тайни  и да се запознаят с вълнуващи истории за огромни съкровища. На края на месеца Viasat History са подготвили и ексклузивна тройна порция продукции, в които ще научите много интересни и вълнуващи факти за християнството.

Не пропускайте премиерното излъчване на втория сезон на „Забранена история” във вторник, 16 декември от 22.00 ч., който ще продължи до 20 януари. Поредицата отново ще разкрива истината за някои от най-големите мистерии в историята, като проникнем още по-надълбоко и като разширим още повече обсега на пътуванията в търсене на отговори на въпросите и проследявайки фактите и свидетелствата с още по-голяма решителност отпреди.

Представяйки истински истории за огромни съкровища, дълго пазени в тайна конспирации, изгубени цивилизации и тайни от времето на войните, „Забранена история” разглежда и подлага на повторна оценка най-спорните и най-загадъчни моменти от нашето минало. Водещият Джейми Тикстън пътува до различни места – надлъж и нашир, като търси отговорите на най-големите загадки в историята – сред които са изгубеното съкровище на Петра, истинският Свещен Граал, нацисткото НЛО и изследва тайните на илюминатите, на оракулите на мъртвите и на Никола Тесла. С помощта на експерти, автори, историци, археолози и ентусиасти в рамките на шест удивителни епизода Джейми Тикстън и неговият екип от изследователи се отправят на едно пътуване по целия свят – от Йордания до Ню Йорк, за да разследват цяла нова поредица от удивителни истории и митове, които са били погребани в продължение на векове.

От 24 до 26 декември, от 16.00 до 20.00 ч. не пропускайте възможността да научите повече за историята на християнството с документалния филм „Ерусалим: създаването на един свещен град”. В него историкът Саймън Сибаг Монтефиоре представя една поредица от три части, която хвърля светлина върху историята на свещения и несравнимо красив град Ерусалим. Ерусалим е един от най-старите градове в света. За еврейската вяра това е мястото на Стената на плача – последната от останките от втория еврейски храм. За християните Църквата на Божи гроб е мястото на смъртта и възкресението на Исус Христос. За мюсюлманите джамията Ал-Акса е третият най-свят храм на исляма. Ерусалим е град, който е светиня за много народи по света. Затова можем да го наречем Столица на духовността. Очаквайте премиерното излъчване на 24 декември от 16.00 ч. по Viasat History

Още за продукциите на Viasat History можете да откриете на сайта на канала, както и на Facebook страницата на канала.