Специално интервю с оперната прима и репортаж от дома ѝ в Италия може да прочетете в декемврийския брой на списанието

Един от най-красивите гласове на 20 век Райна Кабаиванска е на корица на списание EVA през декември. Екип на списанието прекара три дни с оперната певица в Модена, Италия и направи специален репортаж, интервю и ексклузивни снимки от дома на Ла Дивина, Божествената, както я наричат някои издания в Страната на ботуша.

Мария Калас казва: „Когато Райна Кабаиванска се появи на сцената, всичко останало губи значение – декори, хореография, музика. Тя е олицетворение на самата опера.“ Вдъхновената от Калас Кабаиванска тръгва по нейния път и стига до световните оперни сцени, където публиката дълго я аплодира на крака, големите театри се надпреварват да я ангажират, велики диригенти и режисьори я искат за главните роли в оперните си спектакли.

В декемврийския брой на EVA ще прочетете неизвестни факти от живота на Маестра, както с обич се обръщат към нея последователите и учениците й. И научете повече за любовта и мъжете в него, за дъщеря й, която трудно приема славата на майка си, за близките срещи с драмите на Мария Калас, Херберт фон Караян, Лучано Павароти, за онези странни приумици на Съдбата, които водят по неведоми пътища живота на тази изключителна жена. Въпреки че наближава 80-годишният й юбилей, който ще бъде тържествено отбелязан и в София, EVA видя Райна като момиче, пълно с бликаща енергия, която раздава щедро, с прекрасна усмивка и аура на изключителна жена.

Декемврийският брой на EVA с ексклузивното интервю на Райна Кабаиванска е вече на пазара.

Снимка: Светослав Караджов